Óvodánkról

Üdvözöljük honlapunkon!

Az óvoda Bükkszentkereszt központjában a Kossuth utca 32. szám alatt található. Bükkszentkereszt Község Önkormányzata által fenntartott intézmény.

Aki átlépi az óvoda kapuját, érzékelheti a nyugodt, családias légkört. Két csoporttal működik óvodánk. A gyermekek életkorának megfelelően kerülnek csoportokba. A kis- középsős korú (2 és fél – 4 éves) gyermekek a Katica csoportba, a középső- nagy csoportos korú (5- 6,7 éves) gyermekek a Pillangó csoportba járnak. A szobák otthonosak, esztétikusak és biztonságosak. Nyitott polcrendszereken a gyerekek megtalálhatnak és önállóan választhatnak játékokat, legyen az építő, konstruáló vagy fejlesztő játék.

Óvodánk 2015- ben lett bővítve, felújítva. Újabb helyiségek, és a legújabb elvárásoknak eleget tevő eszközökkel lett felszerelve.

A zöld udvaron különböző játékok (mászókák, homokozó, mászó falak, függőmászók, kis házak) csábítják a gyerekeket a mozgásra.

A csoportokból térkő borítású teraszra lépünk ki, amit napfény árnyékolóval be tudunk fedni. Ez alkalmas rövid szabad levegőn eltöltött játékra (ének- zene és mozgásos játékok), vagy óvodai rendezvények megtartására.

Szép, tágas tornaszobánk is van, ahol többféle egyéni (logopédia) és csoportos fejlesztésre szolgáló eszközök kerültek beszerzésre. Ebben a teremben családi programokat is szervezünk (karácsonyi munkadélelőtt), valamint az óvodánkba járó vándorelőadások is itt szoktak megrendezésre kerülni.

Az óvodában már több éve jól összeszokott kollégák dolgoznak. A pedagógusok igen jelentős része rendelkezik több diplomával és sokfajta szakirányú képzettséggel is. Így van szlovák nemzetiségi óvodapedagógus, tanító, egészségfejlesztő mentálhigiénikus, biztonságszervező szakmérnök és folyamatban van egy pedagógus szakvizsga képzés is.

Törekvésünk, hogy az óvodánkba járó gyerekek nyugodt, barátságos környezetben és szakmailag jól felkészült pedagógusok segítségével alkalmassá váljanak az iskolai élet befogadására.

Hitvallásunk mindemellett, hogy a gyermek a legfontosabb, akit csak szeretni és elfogadni kell!

„Tél, tavasz, ősz, nyár, folyók, ligetek,

szeressétek a gyermekeimet!”

Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért